För besökare2021-01-11T13:40:05+01:00

För våra besökare

Här samlar vi all information om Wikbolandsmarken 2019.

Datum: 13 Juli 2019

Öppettider: 9:00 – 15:00

Hitta hit

Platsen för våra 200 marknadplatser finns i centrum av Östra Husby mellan ICA och Vikbolandsskolan. Talmansvägen, Rovägen och Sandebovägen

Tre stora parkeringar finns på gärden nära marknaden med en avgift på 30 kr. Med avgiften är du med och sponsrar allt som händer på marknaden.

Välkommen till Bråvalla IK:s stora aktivitetsplats mitt i marknaden med hoppborgar, rutschkanor, spunnet socker, popcorn och kaffe med bröd

Mat och serveringsplatser för våra besökare bredvid lekparken

Vikbolandet är känt för den goda lokala maten. Vikbolandsmat har över tvåhundra sittande matplatser i två stora mattält mitt i marknaden vid hyreshusen

Där kan du välja mellan:

Älgburgare, Hjortburgare, Hamburgare, Strutskorv med olika kryddningar, Hjortchoritzo, Nötkorv, Tunnbrödsrullar Kalkonburgare, Kalkonkorv m.m.

 Sänkdalens goda glass 

Toaletter finns vid mattälten, korsningen Sandebov/Talmansv 

207, 2020

Upptäck tillgängliga Stegeborgsgården

Upptäck Stegeborgsgården
”Tillgängliggöra Stegeborgsgården och uppmuntra fler att upptäcka området som ett besöksmål och plats för aktivare fritid.”
Det var de tankarna som gjorde att Föreningen Stegeborgsgården valde att satsa. De sökte pengar från Kustlandet och Jordbruksverket och fick stöd av Region Östergötland.
Den 1:a juli samlades ett 25-tal personer från bl.a. Kustlandet, Norrköpings – och Söderköpings kommuner, Länsstyrelsen, Region Östergötland, lokalpressen och representanter från Stegeborgsgården för en presentation av de nya satsningar som gården gjort.
En ny Boulebana i anslutning till restaurangen och nya gungor m.m. på lekplatsen.
På vägen ner till badplatsen finns numera en tillgänglighetsanpassad parkering och toalett.
Badplatsen har fått nya bryggor och en ramp som gör det möjligt att ta sig säkert ut i vattnet, tillgänglighetsbad.
Paul Månsson Stegeborgsgården berättade om tillkomsten av allt det nya som skett med ideellt arbete. 17 medlemmar som arbetat med projektet under sammanlagt 838 timmar.
Viktigt är att allt ska var tillgängligt för allmänheten, sa förre föreståndaren Håkan Carlson när han berättade om gårdens historia.

Reportage Maggan Gustavsson