Tisdagen den 17 april är det premiär för Majblommans årliga insamlingskampanj. Under två intensiva veckor kommer barn över hela landet att sälja majblommor, så ladda fickorna med kontanter. Målet är att överträffa förra årets insamling som slutade på över 52 miljoner kronor. Pengarna går till att hjälpa barn i ekonomiskt utsatta familjer.

Helt plötsligt är de överallt – barnen som säljer majblommor. Majblomman är utan tvekan ett av våra käraste vårtecken. Men blomman är mer än så – tack vare den kan barnhjälpsorganisationen Majblomman arbeta för att barn i Sverige ska få det bättre, bland annat genom att dela ut bidrag till enskilda barn.

– Vi får varje år in tiotusentals ansökningar från familjer som söker pengar för sina barns räkning. Ofta handlar det om sådant som de flesta av oss tar för givet. Det kan röra sig om kläder, glasögon, en cykel eller en utflykt. Med ett bidrag från vår insamling kan man ha det lite bättre och dela gemenskapen med sina kompisar i skolan och på fritiden, säger Lena Holm, generalsekreterare för Majblomman.