Vikbolandets Fritidsgård

                 För Åk- 4-6

                             Jullovet 2014

Fredag den 19/12

Vi gör julgodis och pepparkakor

Tomtebandy 15:001:16:30

Måndag 22/12

Film maraton

Tisdag 23/12

Julbingo

Måndag 29/12

Klurigheter

Tisdag 30/12

Nyårsspecial och film

 Fredag 2/1

Frågesport

Måndag 5/12

Rekorddag

Onsdag 7/1 Studiedag

Vid snö har vi snögubbstävling

ANMÄLAN SENAST 12/12

 

INFORMATION OM ÖPPEN VERKSAMHET FÖR Åk 4-6

VAD ÄR ÖPPEN VERKSAMHET FÖR ÅK 4-6?

OBS!!!  Barn som ska börja 4:an efter sommarlovet är välkomna att anmäla sig till vår verksamhet från vecka 32. Se program på Fritidsgårdens första sida (Nytt program kommer inom kort, sommar 2014).

När man börjar årskurs 4 erbjuds man att ta del av den Öppna verksamheten på Vikbolandets Fritidsgård.

Den stora skillnaden mellan inskriven och öppen verksamhet är att mer ansvar läggs på Er föräldrar och Era barn. Vi ansvarar för Era barn när de är på plats i verksamheten, inte om de lämnar våra lokaler t.ex. för att gå till affären eller till en vän.

Det finns också möjlighet att köpa mellanmål hos oss för 15 kr. Eller om ni väljer att betala in en lite större summa som vi antecknar och bockar av allt eftersom det går åt.

Den öppna 10-12-årsverksamheten är en eftermiddags- och lov verksamhet. Grund idén för verksamheten är att barn skall få möjlighet, att själva vara med och påverka program, aktiviteter samt att lära sig ta ansvar för sin fritid.

På eftermiddagarna kommer ert/era barn att träffa många ungdomar som kommer att komma till vår verksamhet på eftermiddagarna och som stannar kvar de kvällar som vi har öppet. Mycket är för att många av våra högstadieelever är resande och kan få svårt att komma till vår verksamhet om de först måste ta sig hem för att sedan komma tillbaka. En del har träning på kvällen och hinner inte åka hem och äta, därför står vår verksamhet öppen för att de ska kunna vara hos oss den stunden mellan skolan och träning. Vi ser dessutom en vinning med att de lär sig att anpassa sig och ta hänsyn till varandras olika ålder.

VAD GÖR VI

Vi planerar tillsammans med era barn vad de vill att vi ska ha för aktivitet i veckan. Vi har på måndagarna en idélåda där de lägger ner sina förslag på vilken aktivitet de vill kunna komma till oss och göra under veckan. Allt från bollek, spel, ute aktiviteter samt pyssel och annat som de kommer på. De aktiviteter som önskas mest lägger vi in i veckoprogrammet.

NÄR HAR VI ÖPPET?

Vi har öppet alla skoldagar måndag, tisdagar  och torsdag 15.00 till 17.00 samt onsdagar och fredagar 13.00-17.00 Dessutom har vi verksamhet mellan 9.00-17.00 alla lov- och studiedagar.

 INFÖR LOVEN OCH STUDIEDAGAR

Inför loven kommer vi i god tid att lämna ut lov program. Under loven finns det möjlighet att köpa lunch för 25 kr. Vi tar anmälningar om ert/era barn tänker komma till vår verksamhet under loven och studiedagarna pga inköp av varor till lunch. Man måste inte komma varje dag, men vi uppskattar att man ringer och meddelar att man inte kommer att närvara om man har tackat ja till att följa med på en resa eller beställt mat.

När ni anmäler ert barn till lov och studiedagar så vill vi även att ni betalar in pengar för lunch de dagar som ert barn kommer att delta i vår verksamhet.

Givetvis får ert barn komma till vår verksamhet även om ni missat att anmäla men då kan ni få besörja för mat och eventuellt skjutsning/hämtning av ert/era barn själva till aktiviteter som sker på annan plats än Östa Husby.

Vi brukar maila ut lovinformation om det är någon som inte vill ha information via mail så säg till oss så ordnar vi det på annat sätt.

10-12-årsverksamheten håller till vid Vibolandesskolans matsal. Bossgårdsvägen 9.

Vi ser fram emot ett gott samarbete med era barn och er föräldrar.

Har ni några synpunkter eller ideér för att förbättra vår verksamhet hör gärna av er till oss.

Telefon: 011-151470

Välkomna önskar: Jenny och Henrik